miercuri, 5 decembrie 2018

De ce Romania “merge” prost ? Mai avem optimism?

Ne lovim zilnic de problema locurilor de munca, de neajunsurile vietii, de sistemul educational prost, de spitalele fara dotari si fara oameni pregatiti, suntem catalogati ca o natiune “trista” lipsita de optimism..
Oare incotro ne indreptam?
Unii dintre noi ar spune ca optimismul pentru tara ta, vine din patriotism. Incepem sa ne cam saturam de acest optimism jucat in picioare de politicienii nostrii.
Vrem sa ne mandrim atunci cand mergem afara, vrem sa avem o tara de invidiat.
Totusi, pentru a avea o "tara de invidiat", pe langa patriotism, mai trebuie si un realism pragmatic, iar legatura dintre acestea ar trebui sa fie indisolubila, urmata de un efort prelungit de schimbare.
Ar trebui cautate solutii..sau mai bine zis incercarea intelegerii cauzelor care genereaza problemele noastre.
Cred destul de mult ca, cauza principala  este actualul sistem politic, aceasta pseudo-democratie bazata pe minciuna electorala si de aceea, cu umilele mele mijloace, incerc o constientizare a acestei cauze, in randul celor care chiar sunt interesati de rezolvarea acestei probleme.
Poate ca solutia gasita de mine, cea cu administrarea statului prin contract, nu este cea mai buna dar macar incerc sa fac ceva, constient fiind ca, oricat de mult ne-am lustrui pantofii, daca vom merge prin aceiasi mocirla, rezultatul va fi acelasi.
Cand vom constientiza de unde ne vine raul, abia atunci vom incepe adevarata schimbare, spre acea "tara de invidiat" pe care ne-o dorim cu totii.
Optimism1

comentarii

0 Responses to "De ce Romania “merge” prost ? Mai avem optimism?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...