marți, 18 decembrie 2018

Știi ce face agentul frigorific din sistemul HVAC?

Sezonul de încălzire este în plină desfășurare. Utilizați o pompă de căldură pentru încălzirea casei dumneavoastră? Dacă da, este posibil ca sistemul dvs. să conțină agent frigorific.

Există multe componente care fac echipamentul aparatului de aer conditionat Zephir să funcționeze. Una dintre aceste componente este sistemul dvs. de refrigerare. Agentul frigorific facilitează transferul căldurii către sau dinspre aer care este distribuit în locuința dvs. Agentul de răcire elimină căldura din aer în timp ce se evaporă și adaugă căldură în aer când condensează. Evaporarea și condensarea apar în bobine cu același nume - bobina interioară, vaporizatorul și bobina de aer condiționat. În diferite porțiuni ale ciclului de răcire (sau încălzire pentru pompele de căldură), agentul dvs. frigorific este  un lichid de gaz.

Cu câțiva ani în urmă, industria HVAC trebuia să treacă de la agentul frigorific R-22 (Freon) la R-410A. R-410A nu conține clorofluorocarburi (acizi CFC). Aceasta înseamnă că nu contribuie la epuizarea stratului de ozon dacă ar scăpa în aer. Alți agenți frigorifici, precum R-22, contribuie la epuizarea stratului de ozon.

Dacă pompa de căldură nu este încălzită sau răcită corect, ar putea apărea o problemă cu sistemul dumneavoastră de refrigerare. Asigurați-vă că apelați întotdeauna un profesionist pentru întreținerea sistemului HVAC. Nu încercați să reparați sistemul dvs. de răcire decât dacă știți ce faceți. Nu numai că este un agent frigorific costisitor, încât puteți deteriora una dintre celelalte componente importante ale sistemului dvs. (cum ar fi compresorul sau serpentina), lăsându-vă cu o factură mult mai mare de reparații și mai mult timp fără încălzire sau răcire.

comentarii

0 Responses to "Știi ce face agentul frigorific din sistemul HVAC?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...