luni, 13 august 2012

Cum stati cu caldura ?

Chiar daca zilele caniculare s-au mai domolit putin, temperaturile din aceste zile coborand sub 35 de grade, este clar ca zilele fierbinti ne vor mai da batai de cap in aceasta vara, iar mersul cu masina fara o instalatie de aer conditionat bine pusa la punct poate deveni un calvar.

De la un timp, AC-ul din masina am observat ca nu mai baga chiar asa puternic aer rece cum baga mai demult. Ce-i drept de cand am masina nu am completat nimic cu freon la instalatia de aer conditionat.
Apropo, revizia de incarcare freon a instalatiei stiti cand trebuie facuta?

Reincarcarea sau mai bine spus revizia la sistemul de aer conditonat  trebuie facuta cel putin o data la doi ani pentru performante optime de functionare ale sistemului. Asa spun producatorii.

Statiile automate de servisare a sistemelor de AC efectueaza mai mult decat o simpla incarcare, efectueaza o intreaga revizie care recicleaza agentul de racire, inlocuiesc uleiul care unge compresorul si fac si igienizarea instalatiei de aer conditionat, verificarea de scurgeri a sistemului (aceasta din urma se face prin vidarea sistemului …).

Un service specializat pe partea de incarcare freon aer conditionat auto o sa iti verifice anumite lucruri chiar inainte de a face revizia, mai ales daca sistemul e nefunctional. Daca totul e ok atunci trebuie facuta doar “reincarcarea” . Daca ai probleme o sa preferi pe cineva care stie si sa iti repare sistemul. Risti foarte usor sa te pui in situatia se trebuiasca sa platesti doua revizii. De ce? Daca de exemplu tie iti este defect compresorul, tu iti faci revizia si cine o face nu stie sa diagnosticheze problema te va taxa pentru revizie chiar daca nu iti merge sistemul. Problema e ca desi o sa gasesti pe cineva care sa poata diagnostica situatia  si se descopera de exemplu ca ai compresorul defect va trebui sa mai platesti inca o revizie deoarece sistemul trebuie golit din nou pentru a se inlocui compresorul sau pentru a se face reparatia.

Acum vezi cate componente sunt in acest sistem si sper ca intelegi o operatiune de incarcare freon auto e  mai putin costisitoare daca sistemul e intretinut.Si apeleaza la profesionisti. Cei care stiu ce fac.

Tot la un service specializat beneficiezi si de curatare a instalatiei de aer conditionat care e recomandata macar anual.

Bacteriile care se-si fac lacasul printre filtrele aparatului de aer conditionat pot fi extrem de periculoase pentru sanatate. Pot aparea  afectiuni care se manifesta prin dureri de cap, musculare, febra, tuse si dureri abdominale. Cel mai bine este sa apelezi la o firma specializata deorece aceasta are in dotare si substantele antibacteriene necesare.

Drum bun !

comentarii

2 Responses to "Cum stati cu caldura ?"
Gini spunea...
13 august 2012 la 22:40

momentan stam bine de cateva zile,dar sigur or sa vina zile calduroase.Plus ca AC-ul e util putin si pe timp de iarna


Anonim spunea...

14 august 2012 la 08:37

bagam banii in freon, il pierdem si apoi facem test


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...