sâmbătă, 11 august 2012

Vegetarian sau Carnivor ?

Zilele acestea am asistat la o disputa intre un carnivor si un vegetarian .

Desi pana la urma respect decizia fiecaruia in ceea ce priveste dieta pe care o urmeaza (pana la urma suntem responsabili fiecare de sanatatea noastra), nu pot sa nu le raspund ipocritilor cu "printzipii" morale, carevasazica cei care consuma carne sunt niste monstri care ucid, iar vegatarienii sunt trimisii lui Dumnezeu pe pamant.

Pentru cei care mai au totusi un neuron care zvacneste, am sa le dau o veste nasoala: numarul animalelor si chiar al speciilor care pier prin distrugerea ecosistemelor datorata defrisarilor si a extinderii suprafetelor agricole cultivate cu diverse verzituri este imens! iar despre ecologie si sustenabilitate nici nu poate fi vorba.

Fara ingrasaminte chimice dupa cateva rotatii de culturi in majoritatea zonelor pamantul devine sterp. nu mai vorbesc de cate vietuitoare omoara pesticidele, insecticidele, si de controversa OMG-urilor. Pe continentul american actualmente sunt mari probleme cu albinele care mor in numar urias de ani buni, suspecte fiind culturile modificate genetic si pesticidele. Fara albine, polenizare ioc si alimente de natura vegetala ioc.

Iar pentru "moralistii" care nu sunt vegetarieni si mai ciupesc niste produse lactate pe ici pe colo, tin sa le reamintesc ca acestea vin doar dupa ce vacutele fac pui. Ce am face cu milioane de vaci aparute doar in urma necesitatii producerii laptelui fara a mai sacrifica din ele? In concluzie, pentru "moralisti", si dintre acestia mai ales pentru cei care toarna copiii pe banda rulanta pentru ca perceptele morale, religioase etc. le interzic sa previna sarcina prin orice metoda: suntem 7 miliarde de bipezi cu guri flamande pe aceasta planeta. In mod inevitabil, concuram cu celelalte specii si chiar intre noi pentru supravietuire date fiind resursele limitate ale planetei. Asa ca scutiti-ne de morala de gradinita!

comentarii

0 Responses to "Vegetarian sau Carnivor ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...