duminică, 12 august 2012

Taxa auto se modifica din nou

E o aiureala totala facuta de incompetenti la cererea "donatorilor" din zona politica .
Indiferent ca la putere a fost PDL, PSD, PNL sau USL, taxa de poluare auto s-a schimbat mereu.
S-a numit cand taxa de poluare , cand taxa de prima inmatriculare. S-a repetat obsesiv ca “poluatorul plateste”, s-a vorbit de inlocuirea taxei cu un impozit unic, s-au schimbat ametitor grilele de calcul, astfel incat nimeni n-a mai inteles nimic. Sunt cinci ani de cand taxa auto revine in mod regulat sa se joace cu nervii nostri, 
Cum functioneaza in vest taxa auto ?
1 - taxa de inmatriculare e o cifra fixa care se plateste la cumpararea unui autoturism . Masina noua , veche , nu conteaza . Nu are nici o legatura cu gradul de poluare a masinii , vechime , putere . Se plateste si daca vinzarea/cumpararea se efectueaza intre privati . (Ionescu vinde masina la Georgescu )
1- taxa de poluare e numita  taxa anuala de proprietate si care se plateste obligatoriu anual (risti sechestrarea masinii in caz de neplata ) . Aceasta taxa e calculata in baza puterii motorului (in kw sau cai putere ), grad de poluare a masinii . Respectiv omologarea Euro 0-1-2-3-4-5.
Logica asta face ca o Dacie Logan , Euro 4 sa plateasca taxa anuala de proprietate cam 5-10 % din taxa platita de un proprietar cu Ferrari omologat Euro 1-2 .
Cat timp in RO sint incompetenti pe functii care nu au habar sa citeasca / traduca o astfel de legislatie din tarile care o aplica de zeci de ani si conform normelor UE , nici o sansa sa avem o lege in domeniu valabila . Cu agravantul ca respectivii incompetenti trebuie sa faca legile in baza indicatilor "greilor donatori " din politica mioritica si care au interese financiare ridicate in domeniu

comentarii

1 Responses to "Taxa auto se modifica din nou"
Genul-Feminin spunea...
12 august 2012 la 10:27

asa e la noi.nu putem sti niciodata legea valida,si tot timpul putem avea surprize.
Categoric o lege pentru dealerii de masini noi


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...