marți, 14 august 2012

Cumparati piese auto originale sau piese auto aftermarket ?

Cand e vorba de piese auto stiti care e prima intrebare a cumparatorului roman ? Intrebarea e :Cat costa?
Multi dintre noi înţelegem că piesele aftermarket nu sunt originale, si ca sunt mai ieftine. Prin piese originale înţelegem piesele în ambalajul producătorului maşinii(cu tot cu holograma), iar 'aftermarket' celelate piese.
Admitem faptul că există dispute faţă de calitatea pieselor 'aftermarket', însă tot din cauza lipsei de informaţii din randul cumparatorilor de piese auto.
Toţi constructorii de automobile apelează la producătorii independenţi de piese pentru fiecare model pe care îl construiesc.
Ce încerc eu să clarific este că 60-70% dintr-o maşină este făcută de producători specializaţi, şi nu de producătorul maşinii. Aceste firme specializate lansează în piaţă absolut aceleşi produs, dar în ambalaj diferit , care sunt catalogate piese auto aftermarket.
Indiferent de tipul ei, o piesă produsă de un constructor independent trece printr-un proces de omologare specializat. Pe scurt, nu oricine poate să vândă orice piesă şi nu orice piesă primeşte dreptul de comericializare în UE.
Htii sunt cei care pun holograma pe produsele lor sau inscipionate cu numele lor si le ridica pretul cu chiar de 3 ori valoarea produsului fata de cel aftmarket care produce tot pentru ei.
Iar fie ca vorbim de piese auto originale sau aftermarket , in service “beneficiem” de un adaos serios.
V-ati uitat vreodata de curiozitate cu coada ochiului cand mergeti spre exemplu la service si cereti un pret la o piesa cum il calculeaza ? Majoritatea dintre ei au conturi de client pe site-urile marilor furnizori de piese la care ei isi pun un adaos .
Intrebarea e : De ce sa nu cumpar piese auto online chiar eu ? Imi raspunde cineva ? De ce ?
Sunt site-uri care comercializeaza atat piese auto originale cat si aftermarket
Poate imi explicati si mie de ce la un magazin online de piese auto, un filtru de ulei MANN costa 35 de lei, 4 litri de ulei Castrol 10w40 costa 130 lei, si un filtru de aer MANN costa 30 lei si aceleasi produse in service costa mult mai mult.
Daca ti-ai facut de curand o revizie,ia factura si uitate pe net cat costa respectivele piese daca ti le-ai fi cumparat chiar tu.
La service  te “arde” la piese, pur si simplu ti le vinde cu un adaos comercial de 25-50% (sau mai mult, in functie de cat de nesimtit este ala si cat de mare este papagalul caruia ii vinde). Cei din service cumpara piesele de la aceiasi importatori de la care ai putea sa cumperi si tu – daca nu o faci tu iti cer ei in plus si ti le aduc la service.
Pe net net ca se gasesc o groaza de importatori de piese auto aftermarket si originale si sigur vei reusi sa mai pastrezi ceva bani in buzunar..
E clar de la inceput, orice service are adaos la piese ca altfel n-ar merge treaba,sunt foarte multi de intretinut in service,nu sunt numai mecanici.
Parerea mea e ca tine de tine ca si client cum te informezi inainte de a-ti face reparatiile.
Nu va mai grabiti,sau nu mai fiti comozi cautati piesele voi si veti fi cel mai multumiti.Acum aveti internetu’ care va ajuta foarte mult.
Morala? Cu putina rabdare puteti economisi niste bani frumosi.

comentarii

3 Responses to "Cumparati piese auto originale sau piese auto aftermarket ?"
Genul-Feminin spunea...
14 august 2012 la 22:02

aftermarket ca sunt mai ieftine,cele originale au niste preturi care nu ni le permitem


Anonim spunea...

16 august 2012 la 10:32

clar aftermarket, suntem prea saraci pentru originale


Anonim spunea...

17 august 2012 la 10:35

aftermarket pentru ca sunt cele mai accesibile


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...