miercuri, 13 februarie 2013

Avem potential, nene !!!

De la revolutie,de 23 de ani,cand vine vorba de turismul romanesc auzim aceeasi placa, ca avem potential.
Cu ce s-a schimbat fata turismului,cu cele cateva hoteluri, cu cele cateva cluburi si restaurante de lux? Ce sa faci in Mamaia, sa stai la baldachin si sa bei sampanie,seara in club si o baie la piscina? Timp de 7-14 zile cat aisejurul. In fiecare an la fel.Alternative? Putine. Peste tot aglomeratie,nu tu parcari,sosele pline,taxe mari,apa plina de mizerie,alge si nu numai. Daca vrei sa te odihnesti sa te refaci atunci nu la Mamaia trebuie sa mergi. Eu am incercat la Eforie in hotelul Astoria(proprietar Copos). Hotelu e ok, personalul scolit, parcare cu paza,teren de tenis,umbra,verdeata,super. Dar daca vrei sa mergi la plaja e jale. Coborati voi dimneata treptele de la faleza si va trece pofta(urina,prezervative,mizerie,etc) iar bucatica de plaja care apartine hotelului e asaltata de tot felul de indivizi. Nu vorbim de trotuarele si starzile cu gropi si mizerie,de cetele de caini vagabonzi, de gratarele,comerciantii, cersetorii si hotii de buzunare. Interesanta pare a fi zona Sulina spre sud unde exista cateva resorturi(foarte greu de accesat din cauza infrastructurii deficitare).
La munte sunt zone unde natura e frumoasa, dar infrastructura si mai ales mentalitatea oamenilor din turism sunt groaznice. Bucovina mi-a placut, dar acolo sunt mai mult pensiuni si mici afaceri personale. Trebuie sa inchizi ochii si sa strangi din dinti cand e vorba de mers pe sosele,sau cand cauti un WC sau un loc de popas,un camping,etc.
Foarte spectaculoasa e zona Clisurii Dunarii, natura a fost generoasa cu noi la Cazane dar in afara pensiunii Septembrie nu va sfatuiesc sa faceti popasuri. La Herculane jale mare, totul e o ruina,daca te cazezi la pensiuni si ai nevoie de baile termale inghiti si inchizi ochii, dar daca vrei sa-ti faci concediu...mergi la Karlovy-Vary sau in Ungaria.
Si orasele cam tot boala nepriceperii si delasarii o poarta cu ele. In afara de Sibiu, centrul Brasovului, Clujului si Oradea nu as avea ce sa laud. In Bucuresti e greu sa te simti bine,hoteluri scumpe si propice pentru afaceri sau pentru turism de "placeri personale", familia e in mare pericol pe strazile capitalei. Dupa 2 zile(clasicele Muzeul Satului,Herastraul , Antipa si galeriile de arta)am plecat rasufland usurati...
Nu avem oameni care sa inteleaga cum functioneaza si ce vrea "turistul", nu interlopul sau milionarul(care oricum prefera ceva de lux clasic) ci omul cu familie care lasa destui bani. Toata lumea lauda Litoralul. Mergeti in Croatia,in Italia,Spania sau la Baltica(Polonia si Germania)sa vedeti de ce vin oamenii an de an acolo. Un loc la Baltica se rezerva din Decembrie!!!
Acolo nu mai stau in mucuri de tigara, nu mai misuna cainii printre noi, turistii stiu sa isi cumpere tot ce trebuie pentru cainii lor de la acana pana la accesorii  caini si nu  trebuie sa stau sa miros rahatul de caine sau sa faca pe mine
Succese.

comentarii

0 Responses to "Avem potential, nene !!!"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...