sâmbătă, 2 februarie 2013

Tehnologia si efectul nociv asupra copiilor nostrii

Suntem invadati de tehnologie, de fel si fel de emisiuni la televizor, de la emisiuni stiintifice pana la nelipsitele emisiuni de prost gust de la TV si care nu fac altceva decat sa irite.
Ma refer aici la emisiuni cum ar fi cele cu Imblanzirea Scorpiei sau emisiunile alea de scandal in care sunt invitati super vedete ca Gigel Frone sau Ioana Tufar.Cand i-am vazut zilele astea, mi-am zis ca televizorul pune umarul la indobitocirea oamenilor si lipsa de cultura va deveni o calitate obisnuita a zilelor noastre. Partea proasta e ca noi cei care am trecut oarecum de varsta de 14 ani poate mai avem o sansa, dar copii nostrii nu o au. Emisiunile astea le pun mari piedici in dezvoltarea mintala. Dovada : o vedeti la examenul de capacitate, la examenul de bacalaureat cand nu mai stiu cine a fost Eminescu,care nu stiu nici macar cateva randuri din Luceafarul sau din Scrisoarea a-III-a ,cand nu mai stiu o strofa din imnul national sau nu au auzit de povesti asa de interesante si pline de farmec cum sunt cele din “Amintiri din Copilarie” de Ion Creanga. Ei au in mintea lor,internet, telefoane si alte “prostioare” de pe internet. Cati dintre parinti le cumpara copiilor carti ? Pentru ca am ajuns in zilele in care parintii sunt santajati de parinti sa le cumpere diverse gadgeturi (smartphone-uri Iphone, Samsung Galaxy, BlackBerry,tablete Ipad) pentru cateva momente de cumintenie si decenta sau pentru cateva rezultate mai pozitive la scoala care intarzie sa vina.
Cati dintre voi cumparati carti ? Dar carti ortodoxe ?
Mai grav e ca si cei mai micuti sunt invatati la calculator sa foloseasca internetul sau jocurile in loc sa le cumpere diverse carti de benzi desenate sau cu povesti menite si gandite pentru o dezvoltare corespunzatoare si sanatoasa a propriului copil.Cati dintre voi va mai aduceti aminte de Croitorasul cel Viteaz sau de Hansel si Gretel.
Dar mai clar spus cati dintre voi cumpara indiferent de varsta carti, fie pentru voi sau pentru copiii vostrii ?
Pentru ca un copil niciodata nu va folosi internetul sa caute carti online.Mai degraba cauta rochii elegante scurte sau alte "bazaconii" care imi e putin jena sa scriu aici.


comentarii

0 Responses to "Tehnologia si efectul nociv asupra copiilor nostrii"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...