sâmbătă, 2 februarie 2013

Cum va optimizati costurile in firma dvs ?

Sunt vremurile in care parca toata lumea “sufera” catusi de putin din cauza crizei.Parca fiecare dintre noi suntem mai atenti la cheltuieli, la acel buget oarecum sufocat.
Toti incercam sa ne optimizam costurile.Si mai toate firmele au problemele acestea cu costuri netinute sub control.
Primesc oarecum frecvent cereri de rapoarte de la sefii mei, cat anume consumam cu aprovizionarea de produse de birotica, papetarie, fie daca e sa vorbim de hartie care parca se conuma foarte multa, pana la pixuri sau alte lucruri necesare zi de zi in firma noastra.
Si de fiecare data, raman uimit pentru ca se consuma foarte mult. O sa ziceti ca e o simpla hartie si cateva pixuri. Si va contrazic cu tarie. Daca o sa va spun ca necesarul lunar de hartie,toner,agrafe de birou,pixuri si alte nimicuri ajunge la aproape 1300Euro lunar pentru 2 birouri de aproximativ 8 persoane o sa ziceti ca nu are cum. Va spun eu ca are.
Doar am facturile in fata mea.Si nu sunt incluse alte achizitii de imprimante,laminatoare sau seifuri de valori, pe care le cumparam foarte rar.
Si nu de multe ori daca e sa vorbim de cartuse de imprimanta, am adoptat si noi solutia cu reumplerea, care de multe ori nu s-a dovedit o alegere inteleapta pentru ca din cauza aceasta si a nefolosirii unui cartus original sau nou compatibil am avut alte probleme mai costisitoare cat ni s-a defectat o multifunctionala,
La fel si faptul cand folosim hartie de proasta calitate si nu din cea recomandata de producator, care poate duce in primul rand la un consum crescut de cerneala si uzura la acele angrenaje ale imprimantei, care duc la alte costuri, ca sa nu mai vorbim de calitatea printarii.
Stiati ca opririle si pornirile repetate ale imprimantelor duc la consum marit de cerneala ?
Si  va spun simplu ca numai dupa un necesar exact va puteti alege echipamentele de printare care se potrivesc cel mai bine nevoilor afacerii dvs. Trebuie tinut cont de volumul lunar estimat, de acele functionalitati dorite (imprimare, copiere, scanare, fax), dar si de tipul documentelor care vor fi tiparite (doar alb-negru, alb-negru si color). Alegerea unui echipament nepotrivit poate duce la o uzura mult mai rapida si care poate duce la costuri mult mai ridicate.
Si credeti-ma costurile se vad si pot ajunge de multe ori sa fie de cateva ori mai mari daca nu se face o estimare corecta.
Si asta indiferent daca vorbim, spre exemplu, de cartus hp 21, de imprimanta laser 2300 sau de pretul unui cartuscanon mp250.

comentarii

0 Responses to "Cum va optimizati costurile in firma dvs ?"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...