sâmbătă, 2 februarie 2013

Lentilele de contact – compromisul ochelarilor de zi cu zi sau misterul ochilor frumosi

Sunt multi care poarta ochelari si sunt deranjati ca ii poarta si se simt incomod.
La femei  e si mai greu, pentru ca daca ai ochi frumosi nu ii poti afisa si oricat de mult te-ai machia parca tot nu e elegant. La fel daca porti ochelari de vedere nu prea porti purta ochelari de soare.
Si mai sunt si unii mitocani care le numesc ochelariste.
Asa au aparut lentilele de contact .
Lentilele de contact sunt fie medicale sau fie pentru
schimbarea culorii ochilor.Indiferent de care categorie va incadrati, o vizita la oftalmolog in prealabil se impune sigur.
Daca alegi lentile de contact medicale, doctorul este singurul care poate stabili dioptria si lentila.
La fel, lentilele de contact difera: unele se pot purta doar 8-10 ore la zi, altele care au un continut mai mare de apa se pot purta si 24 ore pe zi, chiar si pe timp de noapte.
Lentilele de contact medicale sunt o alternativa foarte buna pentru purtatorii cu dioptrie mare, asigura vedera buna un camp vizual bun si pot fi purtati si ochelari de soare.
Lentilele de contact colorate sau cosmetice iti ofera posibilitatea de a-ti schimba culoarea ochilor oricand doresti. Iti poti incepe ziua cu o culoare si sa o inchei cu o alta culoare.
Atunci cand ai achzitionat lentile de contact colorate trebuia sa le si probezi. Problema cu lentilele colorate este ca nu toata lumea tolereaza diferitii pigmenti cu care se obtin culorile. Proba ar trebui sa se faca la optica la care faci consultatia (indiferent ca le si cumperi de acolo sau de la alta optica sau de pe internet).
Indiferent de care lentile alegi, fie colorate fie medicale, in ambele cazuri, igiena e foarte importanta iar utilizarea lor trebuie facuta cu mare atentie. Trebuie sa te feresti de praf,nisip,fum etc.Iar dupa ce iti scoti lentilele trebuie sa porti ochelari restul zile.
Sunt niste reguli simple de baza de care trebuie sa aveti foarte mare grija, pe langa consultul medical periodic, picaturile de ochi etc.

comentarii

1 Responses to "Lentilele de contact – compromisul ochelarilor de zi cu zi sau misterul ochilor frumosi"
bucuros spunea...
2 februarie 2013 la 23:14

vreau sa imi fac si eu lentile ca m'am saurat de ochelari. dar cica e mai greu la inceput pana se obisnuieste ochiul.


Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...