sâmbătă, 2 februarie 2013

Drumul catre casa visurilor tale

Legislatia in constructii s-a schimbat. Nu mai e ca pe vremea lui Ceasescu cand orice roman care voia sa isi faca o casa, si-o facea cu contructorul/meseriasul local fara prea multe aprobari,proiecte sau acte.Si ca atare, daca observati zonele rurale, nu veti ramane surprinsi ca majoritatea caselor facute pe vremea lui Ceausescu parca au acelasi tipar. Aceeasi dispunere a casei, a acoperisului, a camerelor, a scafelor, a intrarilor. Parca majoritatea sunt identice.Totul a trecut prin mana meseriasului local.
Ei bine,acum e altfel. Ai nevoie de destul de multe aprobari. Printre altele ai nevoie si de un proiect casa. Proiectantul iti face o casa dupa gustul tau, cat de mare o vrei, cu dispunerea camerelor cum vrei, cu acoperisul in diverse modele.
Casele trebuie sa aiba personalitate.Nu mai e un simplu spatiu de locuit. Pentru ca ar avea doar doua camere.Casele trebuie sa fie facuta dupa gustul, aspiratiile si nevoile fiecaruia ,cat mai atragatoare si mai impunatoare.Bineinteles in functie de zona.Si sa nu fie doua la fel. Sa fie cum s-ar zice mai frumoase decat ale vecinului.
Asa ca au aparut arhitecti care in urma unei discutii iti poate desena casa dorita, acel proiect de casa pe care o poti vizualiza pe hartie si de asemenea iti poate stabili structura de rezistenta si tot ce e necesar pentru a avea casa dorita.
Totul dupa gustul fiecaruia, si dupa forta finaciara.
Unii vor adevarate vile poate cu peste 200mp pe nivel si ca atare proiectul si dispunerea e altfel, altii vor o locuinta decenta cu suparafata totala locuibila de 120mp si ca atare se incadreaza in categoria celor cu proiecte case mici.
Uneori arhitectul tine loc si de designer. Poate sa iti dea sfaturi mai mult decat utile in proiectarea casei dorite.
Vrei poate o casa atragatoare, cu un design aparte, menit sa iti dea acea atitudine pozitiva, acea stare de bine cand locuiesti in ea?
Arhitectul iti poate face asta . Iti poate desena casa mult dorita.
Apoi iti cauti constructorul. Ai grija sa fie unul serios. Sa aiba unelte, basculante,muncitori,eventual si dumper pe senile daca ai de nivelat...Asta daca nu vrei sa muncesti si tu si sa construiesti la ea cativa ani.

comentarii

0 Responses to "Drumul catre casa visurilor tale"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...