vineri, 15 februarie 2013

Despre mobila si decor interior


Cand spunem ‘mobilier’, nu ne gandim doar la piese in sine, ci si la arhitectura, la design, la culori, tematici, materiale, finisaje, spatii limitate sau deschise si chiar si la orientarea unei incaperi. Cu totii ne dorim sa ne putem amenaja locuintele, birourile sau firmele cat mai frumos cu putinta, ca in revista. Suntem asaltati din toate partile cu ideea ca spatiile trebuie sa aiba o tematica, sa fie cat mai aerisite, culorile trebuie sa urmeze un tipar pentru a nu deranja vizual, iar mobila sa fie cat mai putin voluminoasa, mai ales daca suprafata camerei nu este prea generoasa.
Alegerea mobilierului este intotdeauna o sarcina dificila. Totusi, e mai simplu atunci cand ne amenajam locuinta pentru ca putem alege orice ne place, tinand cont doar de cateva principii esentiale legate de spatiu, in rest avand liber la creativitate. Problema cea mai mare apare atunci cand trebuie sa mobilam biroul sau, spre exemplu, cafeneaua, barul sau restaurantul pe care il detinem. In aceste cazuri, nu trebuie sa fim foarte atenti doar la respectarea regulilor de estetica, ci sa punem accent si pe utilitate si pe comoditate. Daca iti aglomerezi biroul prea mult, cu prea multe corpuri de stocare sau un birou prea voluminos, atunci nu vei mai avea libertate de miscare si nici nu vei mai putea fi productiv din cauza starii transmise de aspectul dezorganizat al spatiului. De asemenea, in cazul unui bar sau al unei cafenele, clientii vor simti nevoia sa ocoleasca astfel de locatii daca vor vedea de la intrare un spatiu ticsit, unde nu vor avea intimitate si nici nu vor putea ajunge la masa cu usurinta.
Firmele de mobilier, atat cu magazine, cat si cele in varianta online, ne ofera o gama foarte larga de produse functionale, practice si compacte. Varianta cea mai simpla si recomandabila, atunci cand sunteti in cautare de mobila, este sa va orientati catre firmele online si sa dati un search rapid de produs, spre exemplu ‘scaune birou ieftine’, ‘mese ieftine’, ‘birou’, ‘scaun bar’, etc. Numarul de astfel de produse este foarte mare, iar modelele sunt variate, pentru toate gusturile.
Mobila se gaseste pentru toate gusturile. Apoi iti cauti niste perdele si draperii care sa se potriveasca cu nuanta si mobila aleasa, lenjerii de pat in acelasi ton cu peretii.
Si da, totul tine de gusturi.

Articol despre mobila documentat de pe Vreaumobila.ro - Strada Gladitei, nr. 42, bl. T6, parter, sector 4, 041211 Bucuresti, Telefon 021 330 9437

comentarii

0 Responses to "Despre mobila si decor interior"

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...